Eksik olan dişlerin tedavi edilmesinde kullanılan yöntemlerden biri de “implant” uygulamasıdır. İmplant tedavisinde eksik dişlerin tamamlanması amacıyla ağız içerisine titanyum alaşımından hazırlanan vidalar yerleştirilir. Vidaların üzerinde ise hastalara özel olarak hazırlanan diş protezleri tasarlanır. Ağızdaki diş kökü yerine kullanılan implant diğer dişlere zarar vermediği gibi diğer dişlerin zarar görmesini de engeller. İmplant tedavisi sonrasında hastalar yemek yeme, çiğneme, konuşma gibi tüm fonksiyonları rahatlıkla yerine getirir. Dental implant olarak da bilinen diş implantı sonrasında hastalar hayatlarına hızlıca uyum sağlar. Hastaların doğal dişleriyle uyumlu olacak şekilde hazırlanan diş implantı sayesinde eksik diş kaynaklı sağlık ve estetik sorunları da giderilir.

İmplant Cerrahisi Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dört dörtlük bir gülümsemeye sahip olmanıza destek olan diş implant tedavi yöntemi sonrasında hastaların dikkat etmesi gereken bazı önemli noktalar vardır. Dental implant sonrası dikkat edilmesi gerekenler aşağıda yer almaktadır.

  • Dental implant uygulaması sonrasında iki saat süresince herhangi bir şey yenilmemeli ya da içilmemelidir.
  • Tedavi sonrasındaki ilk yirmi dört saat içerisinde sıcak ve taneli yiyecek ve içeceklerin tüketiminden kaçınılmalıdır.
  • İmplant tedavisi sonrasında dişlere yapışacak ve uzaklaştırılması zor olacak gıdalar yerine daha rahat temizlenebilecek gıdalar tercih edilmelidir.
  • İlk yirmi dört saatlik sürede hastalar alkol ve sigaradan uzak durmalıdır. Ayrıca alkol ve sigara tüketiminin yara yeri iyileşmesini engellediği unutulmamalıdır.
  • İmplant tedavi öncesi ve sonrasında diş doktorunun yapmış olduğu tüm bilgilendirmelere harfiyen uyulmalıdır.
  • Diş doktorunun uyarmış olduğu konular dışında bir durum gözlendiği takdirde hemen diş doktoruyla iletişime geçilerek; konuyla ilgili detaylı bilgi alınmalıdır.

İmplant Tedavisi Hakkında Merak Edilenler

İmplant nedir sorusu sonrasında implant tedavisiyle ilgili en çok sorulan sorular arasında “genç yaşta implant yapılır mı?” ve “implant tedavisi nasıl uygulanır” vardır. Büyüme ve gelişim sürecini tamamlamış kişilerde implant tedavisi yaştan bağımsız olarak uygulanabilir. Büyüme ve gelişimin bitip bitmediğini anlamak için el-bilek filmleri ve panoramik filmlerden yardım almaktayız.  Burada dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da bireylerin implant tedavisi için uygun olup olmadığına karar verilmesidir. Lokal anestezi yöntemi ile uygulanan implant tedavisi  için öncesinde hastanın neye ihtiyacının olduğunun tespit edilmesi gerekir. Bunun için diş implant uygulaması öncesinde detaylı muayene ve iki ve üç boyutlu röntgen aşamaları tamamlanmalıdır.

Ortodontik Tedavi Nedir?

Uyumsuz ve çarpık dişlerin birbirleriyle olan ilişkilerinin kontrol edip teşhis koyan, oluşan durumları önlemeye çalışan ve sorunun tedavisinde bulunan uzmanlık alanına ortodonti denir. Dişlerdeki çarpıklık

Kanal Tedavisi Nedir?

Kanal tedavisi, endodontisin diş kökünde enfekte olan pulpa (diş özü) ve siniri çıkarması, kök kanalın içini temizlenmesi ve ardından boşluğun dolgu ile kapatılmasıdır. Kanal tedavisini

Şeffaf Plaklar ile Gülüşünü Özgür Bırak

Son dönemlerde teknolojinin gelişimiyle beraber şeffaf plak tedavisi (Invisalign) daha sık gündeme gelmeye başlamıştır. Klasik yöntemlere karşın birçok avantajı bulunan Invisalign estetik bir ortodonti tedavi